Höstens mysigaste läshörna

Nu blåser hösten in över oss med kallare temperaturer, regn och mörker. Det betyder att det verkligen är dags att pimpa upp läshörnan. När du är klar kan du krypa upp där i favoritfåtöljen med en kopp te och favoritboken.

Belysning

Att få till den där mysiga känslan av hemtrevnad är inte så svår. Lägg störst fokus på belysningen och härliga textilier. Tänk på att satsa på en riktigt bra lampa med ett behagligt läsljus. Välj gärna en golvlampa med justerbara armar så du kan anpassa ljuset efter ditt behov. Ett bra ljus är viktigt när du läser så du inte anstränger ögonen, vilket kan resultera i en besvärlig huvudvärk.

Textilier

Nästa steg är att välja rätt textilier. Du kan exempelvis lägga en tjock matta på golvet för att rama in läshörnan. Lägg sedan till några fluffiga kuddar för extra stöd och en varm, mjuk pläd som du kan vira in dig i. Dessutom kan ett par tofflor göra underverk för myskänslan.

Det finns ytterligare några saker du kan tänka på för att få till det där ultimata myset. En sak som är nästan lika viktig som fåtöljen, är ett litet avlastningsbord. Du behöver ju någonstans att ställa ifrån dig tekoppen.

Dr. Napoleon Mraz MD